Γιατί το να αφήνεις τρίχες στα πόδια σε βοηθάει να πηγαίνεις καλύτερα

Γιατί το να αφήνεις τρίχες στα πόδια σε βοηθάει να πηγαίνεις καλύτερα

0 2986

MIP_058002 copy

Αν έχετε προσέξει τους ντομεστίκ αναβάτες που αγωνίζονται σε χρονόμετρα οι περισσότεροι φοράνε αυτές τις ειδικές αεροδυναμικές ταινίες, που υποστηρίζεται ότι μπορούν να σου δώσουν 4 watt, που ισοδυναμεί με περίπου 15 δευτερόλεπτα στα 20 λεπτά.

 

Το κόλπο είναι ότι με την προσάρτηση των λωρίδων κατά 45 μοίρες σε κάθε πλευρά της κνήμης, κάνουν την επιφάνεια των μόσχων σας να γλιστρήσει μέσα από τον αέρα περισσότερο αποτελεσματικά. Αυτό γίνεται με τη μετατροπή του αέρα που χτυπά στο κάτω μέρος του ποδιού σας από στρωτή σε τυρβώδη ροή νωρίτερα, ενθαρρύνοντας έτσι τον αέρα να συνδέεται με το πόδι περισσότερο πριν το διαχωρισμό. Με λίγα λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι αεροδυναμικές ταινίες είναι σχεδιασμένα για μείωση της αντίστασης και να σας εξοικονομήσει βατ.

 

Καλοξυρισμένος?

Με βάση το γεγονός ότι οι αεροδυναμικές ταινίες παρέχουν αυτά τα πλεονεκτήματα, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν πολύ διαδεδομένες για τους αγώνες χρονομέτρου. Βέβαια η UCI απαγόρευσε αυτές τις ταινίες, δηλαδή κανείς δεν μπορεί να αγωνιστεί με αυτές.

Μετά την απαγόρευση της αεροδυναμικής ταινίας οι αναβάτες έπρεπε να βρουν μια εναλλακτική λύση οπότε αντί για την ταινία άφηναν δυο λωρίδες τρίχας όπου αντικατηστούσε εξολοκλήρου τις ταινίες. Ο Alex Dowsett δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram που έχει κάνει αυτό το κολπάκι ώστε να γλιτώσει 10 watt.

Trip Strip hair

Αν και να αφήσεις την τρίχα σου σε δυο λωρίδες μπορεί να μην αντικαταστεί ακριβώς τις αεροδυναμικές ταινίες είναι ένα μέσο για να γλυτώσει κανείς δευτερόλεπτα και δύναμη. Να δούμε πως θα αντιδράσει η UCI σε αυτό.

Tο cyclingnow.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.